چگونه يك زودپز برقي خوب بخريم؟
زودپز ها وسيله اي شناخته شده در ميان خانم هاي خانه دار بوده كه بسيار مفيد و پركاربرد در خانه هاي ايراني است.در عين كارايي بالا اين وسيله ميتواند براي شما و منزل شما خطرناك باشد و در صورتي كه نكات ايمني را شركت سازنده رعايت نكرده باشد ممكن است منجر به منفجر شدن زودپز شما شود.
در ادامه به طرز كار و نكات ايمني كه بايد مورد توجه شما باشد، اشاره ميشود.
زودپز ها شامل يك ديگ كه از جنس استيل بوده و يك درب كه بصورت كامل بر روي آن چفت ميشود و امكان خروج بخار را از داخل زودپز غير ممكن ميكند مي باشد.
همانطور كه ميدانيد زودپز با استفاده از بخار آب و فشار بخار، عمل طبخ غذا را انجام ميدهد كه عمل پخت را بسيار كوتاه كرده و به سبب تحت فشار قرار گرفتن مواد غذايي تمامي ويتامين هاي غذا را در خود نگه داشته و به هدر نخواهد رفت.
زودپز گزينه ي بسيار مناسبي براي خانم هايي است كه وقت كمي براي آشپزي دارند و سرعت آشپزي برايشان اهميت دارد.
حال به تعدادي از نكاتي كه حتما بايد قبل از خريد مورد توجه قرار بگيرد ميپردازيم تا منجر به حوادث در استفاده از آن نشويم.
1. زودپز ها داراي دو نوع برقي و غير برقي بوده كه مدل برقي آن معمولا كارايي هاي بيشتري دارد و ايمني آن بالاتر است.
ولي اگر مدل غير برقي آن مد نظر شماست حتما به استاندارد بودن آن توجه كنيد.
به هيچ عنوان از برند هاي غير معتبر و نا آشنا و ارزان قيمت خريد نكنيد. حوادث اين وسيله ممكن است جبران ناپذير باشد و بهتر است با مقداري هزينه ي بيشتر حتما از ايمني بودن آن اطمينان حاصل كنيم.
برند هاي معتبر معمولا تمامي استاندارد ها را رعايت كرده و آزمايش هاي سختي از محصولاتشان ميگيرند و در صورت وجود اشكال حتما آن را برطرف خواهند كرد.
2. اگر كار با اين وسيله را بلد نيستيد بهتر است هنگام خريد از فروشنده سوال كنيد و نحوه ي كار با اين وسيله را ياد بگيريد.
3. زودپز ها داراي دفترچه ي راهنما هستند كه با مطالعه ي آن هم ميتوانيد نحوه ي كار با آن را هم ياد بگيريد.
تمامي نكات ايمني اين محصول در دفترچه ي محصول خواهد بود ولي اگر متوجه زبان آن نشديد بهترين راه پرسيدن از فروشنده ي محصول است.
4. زودپزي را انتخاب كنيد كه داراي قفل ايمني باشد.
البته تمامي زودپز هاي جديد داراي قفل ايمني بوده و تا زماني كه بخار داخل زودپز بطور كامل خارج نشود به شما اجازه ي باز كردن درب آن را نميدهد.
5. زودپز ها در مدل ها و حجم هاي مختلف توليد ميشوند.
برخي از مدل ها داراي دو دسته بوده كه يك دسته ي آن بلند تر از ديگري است، باز و بسته كردن آن بصورت دستي است. مدل ديگر آن تحت عنوان كليپسي شناخته ميشود كه درب را روي ديگ قرار ميدهيد و با فشار يك دكمه يا چرخاندن يك اهرم درب آن بسته خواهد شد.
6. حتما توجه داشته باشيد تا زودپز داراي مخزن خروج بخار اضطراري باشد.
بيشترين ميزان ايمني را در اين نوع زودپز ها بكار گرفته اند و زماني كه بخار ديگ زودپز كامل خارج نشود به هيچ عنوان اجازه ي باز كردن درب زودپز را نميدهد.
7. سعي كنيد به هيچ عنوان طبخ مواد غذايي ريز مانند جو و بلغور و پرك و حتي ماكاراني كه باعث لعاب انداختن در داخل ظرف ميشوند را داخل زودپز انجام ندهيد.
زيرا باعث ميشود اين مواد به بالاي غذا آمده و قسمت خروجي بخار را مسدود كند كه منجر به انفجار ميشود.
8. پس از اتمام كار حتما سوپاپ خروج بخار را آزاد بگذاريد تا بخار آن كامل خارج شود و به هيچ عنوان سعي در باز كردن درب زودپز نكنيد.
9. زودپز ها معمولا از استيل و يا آلياژي از آلومينيوم بوده كه مقاومت بالايي دارد.
سعي كنيد بهترين نوع آلياژ را تهيه كنيد تا در برابر حرارت كاملا مقاوم باشد و بر روي حرارت سياه نشود.
10. در كناره هاي درب زودپز يك حلقه ي لاستيكي است كه واشر زودپز ميباشد.
حتما از سلامت آن اطمينان داشته باشيد چون اين واشر براي جلوگيري از خروج مواد غذايي بوده و اگر خراب شود موجب سر رفتن غذا و خاموش شدن شعله ي گاز ميشود.
11. در داخل ديگ زودپز معمولا ميزان حداكثر آبي كه ميتوان ريخت را تعيين كرده اند.
به هيچ عنوان از اين مقدار بيشتر آب داخل ديگ نريزيد و ترجيحا مقداري كمتر از حداكثر بريزيد تا از بروز حادثه جلوگيري كنيد.
12. حتما بعد از استفاده درب و واشر لاستيكي زودپز را بشوييد تا هيچ مواد غذايي در مجراهاي زودپز شما باقي نمانده باشد.
دوشنبه ۲۲ شهریور ۰۰ ۱۴:۳۵ ۱۷۳ بازديد
تا كنون نظري ثبت نشده است