اگر شما از جمله زناني هستيد كه دوست داريد بهترين روش ها را براي يخ زدايي هر ماده غذايي ياد بگيريد ، بد نيست نكات زير را در نظر بگيريد.
شيريني
۱- بهترين روش براي يخ زدايي شيريني ها اين است كه آنها را به مدت نيم ساعت تا ۴۵ دقيقه قبل از خوردن از فريزر خارج كرده و در دماي اتاق قرار دهيد …
۲٫ يخ زدايي كيك ها در مايكروويو نه تنها باعث سست شدن آنها مي شود ، بلكه طعم آنها را نيز خراب مي كند.
گوشت
۱- اگر قصد نگهداري طولاني مدت گوشت را داريد ، بايد فوراً آن را تا حد ممكن سرد كنيد تا كيفيت و ارزش غذايي آن در بالاترين سطح باقي بماند.
۲- در صورت وجود سوراخ يا پارگي در بسته بندي گوشت ، آب سطح آن مي تواند به سرعت تبخير شده و لكه هاي سفيد رنگي به نام سوختگي منجمد در سطح پارچه ديده شود.
۳- اگر لكه هاي سياه قبل از انجماد روي گوشت نباشد و بعد از انجماد ظاهر شود ، احتمال آلودگي قارچي در اين قسمت از گوشت دور از انتظار نيست.
۴- بهتر است به دليل خرد شدن بافت گوشت ، آزاد سازي آنزيم ها و انجام چندين فرآيند و دستكاري در اين گوشت ، گوشت چرخ كرده را در فريزر نگهداري نكنيد.
۵- ذوب گوشت بايد بسيار كند و تدريجي باشد ، به طوري كه قطرات آب سوزني از آن خارج شود و مواد مغذي آن به شكل خون از بين نرود.
۶ – اگر گوشت قرمز را ۲۴ ساعت قبل از خوردن از فريزر خارج كرده و در طبقات پايين يخچال قرار دهيد ، مطمئن باشيد كه يخ به درستي باز شده است.
۷ – اگر زمان كافي براي آب شدن گوشت نداريد ، مي توانيد آن را مستقيماً در ظرف قرار دهيد تا از دست دادن مواد مغذي در خون جلوگيري كند.
۸- مرغ را به مدت ۱۲ ساعت و ماهي و ميگو را به مدت ۸ ساعت قبل از خوردن از فريزر گرفته و در طبقات پايين يخچال بگذاريد تا آب شود.
۹ – استفاده از اجاق مايكروويو يكي از آسان ترين راه ها براي يخ زدايي هر گوشت است.
۱۰ – قرار دادن انواع گوشت در آب روش خوبي براي باز كردن يخ و از دست دادن مواد مغذي آنها نيست.
سبزيجات
۱ – آسانترين راه براي باز كردن بستني از سبزيجات ، سوپ ، برنج ، كرفس يا كاكائو اين است كه آنها را فقط ۲ ساعت قبل از مصرف از فريزر خارج كنيد.
۲ – قرار دادن سبزيجات منجمد در مايكروويو به مدت ۲ تا ۳ دقيقه نيز مي تواند يخ آنها را به ميزان قابل توجهي از بين ببرد.
۳ – يك روش بسيار آسان براي باز كردن يخ از سبزيجات خام يا پخته شده كه بايد جوشانده و گرم شوند ، بلافاصله پس از خارج شدن از فريزر آنها را در قابلمه بريزيد.
۴- براي جلوگيري از قهوه اي شدن قارچ در فريزر مي توانيد آن را با كمي آبليمو مخلوط كرده و سپس يخ بزنيد. قارچ هاي يخ زده اگر از فريزر خارج شوند در كمتر از نيم ساعت باز مي شوند.
۵- بهتر است ذرت ، نخود و قارچ را در دماي اتاق و بدون استفاده از اجاق مايكروويو ذوب كنيد تا از تغيير رنگ يا طعم آن جلوگيري شود.
۶ – هرگز از ظرف پر آب براي باز كردن يخ سبزيجات استفاده نكنيد. اين باعث مي شود طعم طبيعي خود را از دست بدهند.
۷ – براي جلوگيري از تغيير طعم و رنگ هويج ، آنها را كمي قبل از انجماد و ذوب شدن در دماي اتاق بجوشانيد.
فست فود
۱ – اگر برنج پخته و پخته شده را در فريزر قرار دهيد ، مي توانيد ظرف را در آشپزخانه قرار دهيد تا يخ به مدت ۳ ساعت باز شود.
۲ – انواع برنج هاي ساده و مخلوط را مي توان با قرار دادن بشقاب آنها روي حرارت غير مستقيم ، مانند سماور يا قوري يا برقي ، به راحتي ذوب و گرم كرد.
۳ – خورش هاي پخته و منجمد را مي توان با قرار دادن آنها در مايكروويو يا روي گاز حرارت مستقيم ، به راحتي ذوب كرد.
ماكاروني و گوجه فرنگي
۱ – بهتر است قبل از انجماد رب را از قوطي خارج كرده و در نايلون كوچك به صورت نازك بپيچيد.
۲ – اگر بسته هاي كوچك ماكاروني را به مدت ۱۰ تا ۲۰ دقيقه در دماي اتاق قرار دهيد ، يخ ها به راحتي باز مي شوند.
۳ – بهتر است گوجه فرنگي ها را به درستي و پوست گرفته داخل فريزر قرار دهيد. براي يخ زدايي ، كافي است يك ساعت قبل از مصرف آن را از فريزر خارج كنيد.
۴- قرار دادن گوجه فرنگي يخ زده در گلدان با خورشت يا تابه املت راهي سريع براي باز كردن يخ آنها است.
https://today-news.ir/نكاتي-مهم-در-مورد-يخ-زدايي-مواد-غذايي/